Friday, January 11, 2008

Templenes by- Siem Reap

Gutta har flyttet til et meget koselig gjestehus i Siem Reap. Huset som er drevet av en familie, gaar under navnet Popular Guesthouse. De ansatte er veldig snille og hyggelige. Den ene gutten som jobber der saa reiselederen og uttale fort:
-You are very high and sooooo beautiful. Very beautiful.
Jonna er selvfolgelig meget fornoyd med denne kommentaren, selv om han gjerne skulle onsket det kom fra en backpacker fra Sverige istede. Men tror gutta bor ta med seg de komplimentene de faar.
Naar det er sagt er forovrig Anders en kjent Moods Of Norway-model fra Norge, Jonna et tv-kjendis, mens Thomas desverre fortsatt bare solkrem-ansvarlig.
-Dette tar jeg med knusende ro. Gutta kan fortsette aa late som de er noen ute i den store verden. Jeg holder fortsatt fokus paa sola og faktoren, sier Thomas som benytter hver anledning til aa faa farge paa kroppen for han kommer “hjem” til Universitet Blindern.
Reisefolget har truffet to snille jenter fra Canada og marinejeger Alon fra Israel. Sistnevnte hores kanskje litt skummel ut, men gutta foler seg trygge med en tidligere spesialsoldat i vennekretsen.
-Aldri folt meg saa trygg sammen med noen andre. Etter opplevelsen paa grensa kom dette som en julegave paa forskudd, sier reiseleder og tidligere sivilarbeider paa Brannfjell skole.
Tilbake til fantastiske Siem Reap. For det forste er Kambodsja et meget fattig land, men ogsaa nydelig paa sin maate. Menneskene har en helt spesiell evne til aa vise glede. Det skal saa lite til for aa fole seg velkommen. For det andre har byen templene. Vi snakker selvfolgelig om Angor Wat. Templene som ble bygget paa 900-1400-tallet og som paa mange maater beskriver storhetstida til Kambodsja. Naa er desverre alt annerledes. Fattigdom, soppel og tiggerne i de store byene, er stor kontrast til alt det vakre landet har aa by paa.
Gutta har faat seg fast sjofor som de kaller Tom.
-Var det Tim, Phung eller Dhong? Nei, tror det var Tom, forteller Anders.
Tom er glad i gutta. Tom smiler. Tror det kan vere fordi han faar 15 dollar hver dag for aa kjore de rundt paa de fantastiske templene. 132 bilder og tre dager senere faar Anders nesten taara, da han finner ut at Angelina Jolie har staat ved et av templene.

-Var det her hun spilte inn Tomb Raider-filmen? Dette er bare helt fantastisk.

No comments: