Thursday, January 3, 2008

Paa plass i Bangkok




Etter mange lange timer paa flyet er endelig verdensgutta paa plass i Bangkok. Byen som liker aa kalle seg englenes by, er vel neppe det. Trafikk, eksos, mas og utrolig mange mennesker er dagliglivet her nede. Og da spesielt der gutta oppholder seg for tida-Kahosan Road. Obligatorisk stoppested for backpackere i Bangkok.
-Det er fantastisk aa gaa i fotspora til Leonardo Dicaprio, var det forste Jonna sa da han traska bortover gata som er fylt med overraskende faa ladyboys, men mye juggel, mennesker fra hele verden og selvfolgelig Thailendere som har special-price only for you. Naar de nevnte selgerne i tillegg sier hei og spor hvordan du har det paa norsk og svensk- skjonner verdensgutta at de ikke er de forste som besoker dette kaoset. Men de er dog paa plass. Som vi allerede har vert innom paa denne bloggen, er dette kanskje de reneste gutta paa backpacking noen gang. Og reiselederen aka Jonna, saa seg derfor nodt til aa bestille Delux-room paa D&D-Inn faar aa tilfredstille Thomas sine behov. Dette rommet hadde nemlig haarfoner- noe han gjerne kunne tenkt seg.
-Jeg vurderte aa ta den med, men tror den hadde tatt for stor plass. Saa dette er bare helt fantastisk forteller en meget glad 25-aaring mens han stor foran speilet paa rom 1501.
De har det godt med andre ord. For rundt 1400 baht, 250 kroner natta koser gutta seg med baseng paa taket og fin frokost.

I dag hadde gutta sin forste dag i byen med hele 15 millioner innbyggere. Dagen startet de like gjerne med en joggetur i en park i nerheten av Kahosan Road. Det var en del Tuk-tuk sjoforer og andre thailendrer som synes det var utrolig morsomt aa se tre lange, bleike nordmenn lope rundt.
Etter joggeturen var det frokost. Meget fin faktisk. Deretter var det besok paa Grand Palace, godt krydret mat paa de lokale markedene og elvebaat gjennom byen. Thomas var mest opptatt aa ta bilder av munker og Anders trasket i sitt eget tempo, alltid ti meter bak gutta.
-Boys. Jeg skal jobbe med tempoet mitt i lopet av turen. Kjenn ikke.
Jonna har glemt laderen paa kamerat sitt og var paa utkikk etter en ny lader paa markedet. Som selvutnevnt pruteansvarlig gikk han hardt til verks.
-Det viktigste med pruting, er aa begynne sykt lavt. Begynner man for hoyt blir du lurt, sier Jonna.
I elektronikk-butikken klinte han like gjerne til med aa foreslaa 60 baht paa en lader som kostet 900 baht. Det gikk daarlig. Han provde deretter 600 baht. Ingen suksess. Han trasket ut-uten laderen.
Han ble enig om at Anders skulle gaa tilbake i butikken aa betale 900 baht i morgen.

Gutta koser seg i varmen og alle de nye spennende opplevelsene. Men de begynner aa bli lei maset i Bangkok og har bestemt seg for aa dra til Kambodsja i morgen. Der venter nye spennede eventyr, med hoydepunktet Angkor Wat.

Hvordan det gaar leser du selvfolgelig her paa http://www.verdensgutta.blogspot.com/

4 comments:

Unknown said...

Gutta! Moro å følge dere på tur, men en ting jeg reagerer på fra første stoppested er hvordan det er mulig å bli lei maset i Bangkok etter èn feilslått pruteepisode? Bangkok er helt konge bare dere tar dere tid til å kose dere. Skjønt, jeg har jo alltid ment at tempeltilværelsen har vært det beste for flere enn bare en av dere!
God tur videre. Oppdatèr ofte!

Raz

Anonymous said...

Godt Nyttår!! Super blogg gutta! Kjempe moro å følge dere. Fikk aldri rota meg til å si det, så da sier jeg det nå: God tur, og pass hverandre;) Blir moro å følge dere videre på ferden. Øv på prutinga Jonna, så årner re seg etterhvert vettu;)

Anonymous said...

Stort gutta! Hele desken følger dere med argusøyne! Typo-Erik mener siden deres er "glitrende begavet", og karakteriserer reisefølget som reine "førstefemmern". Har forøvrig kost meg med magasinet i dag Jones!! Nyt livet! Her hjemme skjer det ikke en dritt! Love Dover

Anonymous said...

Moro å følge dere gutta på tur! har selv gått i deres fotspor. gleder meg virkelig til å høre mer, å se den ekte brunfargen komme, skitten feste seg i klærne, ansiktskremene gå tomme, osv :)
neste gang dere er innom bangkok, ikke glem at Bangkok er mye mer enn elven og khao san road, er enig med razmatazz!:)jeg kommer til å følge med videre, gleder meg til neste inlegg.