Sunday, February 24, 2008

Anders nektes adgang til Brasil. Reiseleder raser!!


Humøret var strålende etter tre fine uker i Ecuador og verdensgutta var klare for nye eventyr i Sør-Amerikas største land, Brasil. Men det tok ikke lang tid før feberen tok tak. Gutta ble bedt om å vise vaksinasjonskortet sitt i skranken. På grunn av store problemer med gul-feber i Sør-Amerika, slipper ikke Brasil inn noen som ikke kan vise gyldig gulfeber-vaksinasjon. Her startet turens nest største nedtur, etter bæsjebag-episoden. Anders Halvorsen (25!) hadde nemlig glemt å ta vaksinen. Redaksjonen treffer en sliten og oppgitt reiseleder, med alle sine egne vaksiner i orden, på flyplassen i Guayaquil.
-Dette er helt utrolig! Er det en som kunne glemt dette så er det Anders, sier Jonna og fortsetter:
-Neste gang må jeg vel sende lapp med hjem til Jarlos (red.anm faren til Anders) , og be han sjekke hvilke vaksiner sønnen har tatt- eventuelt ikke tatt.

Hovedpersonen selv har en litt annen oppfattning av hvem sin feil det er.
-Jeg tar ingen selvkritikk. Dette er fastlegen min sin feil. Det skal jo ikke være mulig, sier en gråtkvalt Halvorsen.

Da gutta trodde de aldri skulle få danse samba med lettkledde Brasilianske chikkas- fikk de beskjed fra en av flyselskapets ansatte at alt kan fikses med nok penger i Ecuador. I en bortgjemt avluke på flyplassen fikk Anders kjøpt et uekte gulfeber-stempel for 40 US dollar. I løpet av 20 min kom en lege til flyplassen med et utfylt vaksinasjonskort, stemplet 23.12.2007. Du er nemlig nødt til å vente ti dager etter du har tatt vaksinen før den er gyldig. Legen tok med andre ord ingen sjanser.

-Fint for Anders dette, men flyet er fortsatt i lufta på vei til Brasil med to ledige seter. Jeg ser ingen grunn til å juble av glede, avslutter Jonna.

1 comment:

Anonymous said...

veldig typisk latin amerika dette, alt kan bestikkes kjøpes etc.. bra det ordner seg, brasil er et sted man må innom.. helt utrolig der