Saturday, February 2, 2008

Bading i kloakken


Det er midt i regntida. Regndråper store som hagl, treffer vinduet på firehjuls-trekkern. Ute danner det seg store vanndammer og bilen gutta sitter i, humper seg gjennom elendige grusveier. Det lukter søppel.
Verdensgutta er så heldig at de har fått muligheten til å dra til slummen i Guayaquil.
Misjonærparet Oddvar og Tonje tok gledelig med seg Oslo-gutta rundt, for å se på arbeidet som er blitt gjort de ti siste åra i de store slumorådene rundt Ecuadors største by.
Anders og Jonna blir kjørt rundt og møter og snakker med mennesker som gjør alt de kan for at barna skal få en så bra som mulig oppvekst i forhold til hva de har. Hovedfokuset til Misjonsalliansen er skoler og fotballbaner i Nigeria og Flor de Bastion. Men arbeidet har vært vanskelig og krevende. Sterke krefter innad i slummen- drevet av en slags mafia gjør alt for å tjene penger.
-Dette var sterkt. Forskjellene er så store og det er vanskelig å sette seg inn i hvordan det går an å leve på denne måten, sier Anders til verdensgutta.blogspot.com

Bilen stopper. Gutta skal ta en titt på en av fotballbanene, men regnet de siste dagene har gjort det umulig å kjøre helt ut til banen. Den lille bekken har forvandlet seg til en elv. Felix, som til vanlig er ansvarlig for fotballbanen- står i Inter-drakt og slagstøvler og vinker Oddvar videre. Han mener at elva ikke er dyp og at det bare er å kjøre over. Oddvar tar ikke sjansen og setter gutta av. Verdensgutta krysser elva og ser barn som bader og koser seg i vannet fullt av søppel og avføring. Barna bryr seg ikke. De har det gøy!

No comments: