Saturday, February 2, 2008

Galskap på fotballbanen


Verdensgutta var blitt bedt med til den ukentlige fotballkampen i det rike området i Guayaquil. Volentørene på Casa Allianza drar hver torsdag dit for å trille ball med de lokale høvdingene. Knut-Helge var tidlig ute med å fortelle Jonna og Anders at dette ikke er fotball etter FIFA sine regler.
-Gutta gjør som de vil. Plutselig tar de ballen i henda og løper videre- det er vilt. Men det er viktig at dere beholder roen. Husk at det er vi som er på besøk hos dem, sa unggutten før kampstart.
Etter en kjøretur på rundt en halvtime befant gutta seg i et av de bedre strøkene i Guayaquil. Kontrasten fra slummen til denne nydelig grønne kunstgressbanen var stor- og satte noen sekunder fart i hjemlengselen til reiselederen, som for annledningen var iført Ecuador sin landslagsdrakt.

-Kunstgresset får meg til å tenke på kåffa-profetene og gutta som kjører oppkjøringen til sesongen hjemme i Oslo. Jeg merker jeg savner alle joggeturene og hardkjøret, sier Jonna.

Da hjemlengselen hadde lagt seg og formasjonen på det norske laget var satt, blåste dommeren igang kampen.
Det gikk ikke mange minuttene før hjemmelaget, altså Ecuadorianerne- klinka til med farlige taklinger og knotteføring på lik linje med Roy Keane på sine farligere dager. Det var krig.

Hjemmelaget tok ledelsen tidlig, og temperaturen roet seg litt. Men da Norge gikk opp i føringen for første gang ble det galskap på banen.
Gringo etter gringo ble liggende igjen som slakta høns og det toppet seg da Jonna ble sparket ned ved cornerflagget for så å se kameraten Knut-Helge få planta knottene til eieren av banen midt på leggbeinet.

-Gutta var gærne. Men vi vant kampen 3-2, og det er det viktigste forteller en mørbanka reiseleder til verdensgutta.blogspot.com etter matchen.

Anders var mest opptatt av å få bildet med den tidligere keeperhelten Valdemar, som har stått flere sesonger for Barcelona her i Guayaquil.

1 comment:

Anonymous said...

Deilig reportasje...men når rulles terningen på de ulike kjøknene??! Skal gulostskiva til Claudio i Guayaquil spise kirsebær med trerettersen i Vietnam da??!!

Deco